BeogradLazarevacVesti

Krizni štab predlaže da se ukine testiranje za ulazak u Srbiju

Od petka 22. maja za ulazak u Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane, preporučeno je Vladi Srbije na sednici Kriznog štaba.

Na Kriznom štabu koji je danas održan razmatrana su dva modela koja se odnose na ulazak u Srbiju. Po prvom od petka bi trebalo ukinuti testiranje i samoizolaciju za sve koji ulaze u Srbiju, dakle i za naše državljane i za strance. Drugi predlog bio je da se od petka ukine za region, a od 1. jula za sve putnike u Srbiju. Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sednici Vlade Republike Srbije.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Republike Srbije biće uručena zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije, saopštio je Krizni štab.

RFZO će objaviti žiro-račun tako da ko želi da uradi testiranje u institucijama javnog zdravlja i domovima zdravlja može to da uradi. Prema današnjim razgovorima na Kriznom štabu nijedan test ne bi trebalo da košta preko 6.000 dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA