BeogradLazarevacVesti

Lazarevac dobija novi rendgen aparat i kombi vozilo za dijalizne pacijente

Digitalni rendgen aparat,  nabavljen  sredstvima Grada Beograda, za dvadeset dana počeće sa radom u domu zdravlja ‘’Dr Đorđe Kovačević’’ Lazarevac. Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju u Lazarevcu dobiće kombi vozilo za dijalizne pacijente, novac je obezbeđen iz budžeta GO Lazarevac.

Državni sekretar obišao lazarevački dom zdravljaGradsku opštinu Lazarevac obišao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar  Stefoski. Tom prilikom u ime ministarstva Stefoski je izrazio zadovoljstvo  radom ustanove, ali i saradnjom sa menadžmentom doma zdravlja Dr ‘’Đorđe Kovačević’’ i rukovodstvom GO Lazarevac.

Aleksandar Stefoski
Aleksandar Stefoski

Obišavši  lazarevački dom zdravlja i Specijalnu bolnicu za endemsku nefropatiju, državni sekretar u ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski podsetio je na brojne investicije: nabavku rendgen aparata, dva vozila hitne pomoći i jednog putničkog, ali i servisa za pranje veša i održavanje higijene u celoj zdravstvenoj ustanovi.

Dom zdravljaPredsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić se zahvalio državnim sekretarima Aleksandru Stefoskom i Bojanu Steviću na podršci u realizaciji brojnih projekata kojima je unapređen rad lazarevačkih zdravstvenih ustanova a pre svega u izgradnji vanbolničkog porodilišta.

Poseta državnog sekretaraUpotrebom digitalnog rendgen aparata poslednje generacije, kakvog imaju samo najveći klinički centri u zemlji  omogućen je trenutni prikaz digitalnog rendgenskog snimka. Na ovaj način snimak je moguće sačuvati, pregledati ili poslati elektronskim putem radi  specijalističkih konsultacija.

Dom zdravlja dvorišteDirektor DZ ‘’Dr Đorđe Kovačević’’ Jovan Milojević  izrazio je zahvalnost zaposlenima na trudu i predanom radu tokom vanrednog stanja i obratio se sugrađanima u nadi da će i dalje slušati uputstva zdravstvenih ustanova, i da će iz dana u dan imati sve savremenije i bolje uslove lečenja.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA