BeogradLazarevacVesti

Lazarevac uskoro usvaja Strategiju razvoja poljoprivrede

GO Lazarevac uskoro će usvojiti strategiju desetogodišnjeg razvoja poljoprivrede na teritoriji lazarevačke opštine. Strategija je urađena u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu i predstavlja krovni dokument od izuzetnog značaja za poljoprivrednike iz Lazarevca.
krave

Kao rezultat saradnje GO Lazarevac i Poljoprivrednog fakulteta, završena je izrada dokumenta od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivrede na teritoriji lazarevačke opštine.

svinje

Strategija razvoja poljoprivrede GO Lazarevac mora biti u skladu sa zakonima naše zemlje ali i u skladu sa preporukama Evropske unije.

Ovaj strateški dokument omogućiće opštini da formira sopstvene fondove i da podsticajna sredstva usmerava u korist poljoprivrednika. Značaj ove strategije istakao je član veća zadužen za poljoprivredu GO Lazarevac Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac

Na osnovu ovog dokumeta, opština Lazarevac moćiće da povlači sredstva iz predpristupnih fondova, kao i republičkih koji su namenjeni za podsticaj razvoju poljoprivrede.

Tokom pripreme Strategije razvoja poljoprivrede njena radna verzija prošla je javni uvid, a razmatrani su svi predlozi poljoprivrednih proizvođača i stručnjaka koji su imali konkretne predloge za poboljšanje razvoja poljoprivrede.  Poslednju reč daće članovi veća i odbornici skupštine GO Lazarevac koji će razmatrati ovaj značajan dokument.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA