Lazarevački đaci u klupama do 31. decembra

Zimski raspust počinje 31. decembra i trajaće do 24. januara. U osnovnim i srednjim školama i ove nedelje se radi po ranije usvojenom prvom modelu nastave zbog povoljnije epidemiološke situacije, kao i smanjenog broj obolelih od kovida 19. Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac protekle nedelje dva učenika su incicirana koronavirusom, a obolelih  nastavnika i ostalog osoblja nema, istakla je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić.

Učenici na času

Epidemiološka situacija u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Gradske opštine Lazarevac je povoljna. Učenici i ove nedelje pohađaju nastavu po prvom modelu. Tokom prethodne nedelje dva učenika  osnovnih škola bila su pozitivna na kovid19, izjavila je predsednica Aktiva osnovnih i srednjih škola opštine Lazarevac Verica Anđelić.

Akcija „Deca Vas mole usporite pored škole“ koja se sprodovi u školama edukativnog je karaktera i ima za cilj da učenicima predoči kako da se ponašaju u saobraćaju. U saradnji sa Parking servisom i Gradom Beogradom, svim učenicima prvog razreda biće podeljeni fluorescentni prsluci. Bezbednost učenika u saobraćaju, na putu od kuće do škole, izuzetno je važna, istakla je Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

U saradnji sa Crvenim krstom obezbeđeni su paketi pomoći za socijalno ugrožene porodice.  Ovog puta pakete će dobiti osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Milorad Labudović Labud“. Ovo nije kraj humanitarnim akcijama koje pripremaju osnovne škole, u narednom periodu organizovaće se brojne akcije pomoći za socijalno ugrožene porodice.

Zahvaljujući prvom prigradskom pozorištu Puls teatru, u svim školama na teritoriji opštine Lazarevac biće izvedene novogodišnje predstave za učenike mlađih razreda.

Prošle nedelje održan je Aktiv direktora svih osnovnih i srednjih škola, a na sastanku se govorilo o završetku prvog polugodišta kao i načinu ocenjivanja. Poseban akcenat je stavljen na bezbednost dece tokom novogodišnjih praznika, usled korišćenja pirotehničkih sredstava. Verica Anđelić uputila je apel svim učenicima i njihovim roditeljima da upotreba takvih sredstava može biti pogubna i opasna ne samo za decu već i za odrasle.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA