Lazarevački „Malci“ osvajaju vrhove Srbije i regiona

Planinarsko društvo „Malci“ iz Lazarevca koje je krajem 2019. godine osnovala grupa od devet entuzijasta, za kratko vreme obišla je mnoge predele naše zemlje. Da ovo društvo ima perspektivu, govori i podatak da je trenutno aktivno oko 50 zaljubljenika u prirodu. U sklopu aktivnosti, Planinarsko društvo „Malci“ organizovaće osnovnu planinarsku obuku novih članova tokom marta i aprila ove godine. Obuka će se sastojati od teorijskog dela koji će se održati u Modernoj galeriji i praktičnog, na platou ispred Lovačke kuće Šušnjar i na Ostrvici, na Rudniku. Obuku će voditi licencirani speleolog Vladimir Milutinović.

PD "Malci"

Grupa od devet Lazarevčana, zaljubljenika u prirodu i zdrav život odlučila je da krajem 2019. godine oformi Planinarsko društvo „Malci“. Za ovo kratko vreme, suočeni i sa pandemijom koronavirusa, uspeli su da realizuju veliki broj šetnji i obilaska prirodnih lepota naše zemlje. Kako je vreme odmicalo, ovo društvo je postajalo sve veće, pa sada broji oko 50 aktivnih članova.

PD "Malci"

Tokom marta i aprila biće sprovedena osnovna planinarska obuka za nove članove. Obuka će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dela.

Svi građani koji žele da sa „Malcima“ učestvuju u zvaničnim planinarskim akcijama, moraju prethodno da postanu članovi Planinarskog saveza Srbije, rekla nam je PR ovog društva Dara Stanojević.

PD "Malci"

Planinarsko društvo „Malci“ tokom ove godine očekuje veliki broj zanimljivih akcija širom Srbije, ali i Crne Gore i Severne Makedonije. Akcije će uglavnom biti jednodnevne, a ovi planinari će veliku pažnju posvetiti ekologiji, pa je u planu da se sprovede čišćenje nekoliko lokacija u blizini Lazarevca.

O svim aktivnostima Planinarskog društva „Malci“ možete se informisati i preko društvenih mreža Fejsbuk i Instagram, koje ovo društvo redovno ažurira.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA