BeogradLazarevacVesti

Lazarevački odbornici usvojili odluku o završnom računu budžeta za prethodnu godinu

Na dnevnom redu 22. sednice Skupštine GO Lazarevac našlo se 12 tačaka. Lazarevački odbornici dali su saglasnost na predlog odluke o završnom računu budžeta opštine za prethodnu godinu. Usvojene su i odluke o izradi planova detaljne regulacije za naselje Rasadnik, kao i raskrsnicu Ibarske magistrale i Ulice Dimitrija Tucovića, odnosno Očage. Odbornici su izglasali i izveštaj o radu Centra za kulturu i izveštaj revizora o finansijskim izveštajima za prošlu godinu Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca. Produženi su i mandati vršiocima dužnosti direktora JP za izgradnju i Centra za kulturu Lazarevac.

Sednica skupštine

Sednica Skupštine GO Lazarevac trajala je duže nego uobičajeno a na usvajanje prve tačke, koja se odnosila na završni račun budžeta opštine za prošlu godinu, čekalo se skoro dva sata. Predsednik opštine Bojan Stević kaže da je rasprava svakako bila konstruktivna i da sednica nije bila burna, već da je očekivano, s obzirom da u ovom sazivu ima i predstavnika opozicije koji se ne slažu uvek sa odlukama koje ima aktuleno rukovodstvo.

Kao najvažniju tačku svakako je izdvojio odluku o završnom budžetu za prethodnu godinu i dodao je da je usvajanje tri plana detaljne regulacije za naselje Rasadnik, Dren i kružni tok na jezeru Očaga svakako olakšati život grđanima po pitanju putne infrastrukture.

Pored redovnih tačaka, odbornici su raspravljali i o izdvajanjima za sport, ali i FK Kolubara, koji je odlukom Fudbalskog saveza Srbije izbačen iz Super lige. Predsednik opštine kaže da su u okviru novca koji se izdvaja na rad sportskih klubova i organizacija, to odnosi i na turnire, skupove kao i seoske turnire i smatra da taj iznos nije veliki u odnosu na opštine i gradove u okruženju, koje izdavaju i više novca za ovu oblast.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Na 22. sednici Skupštine odbornici su izglasali i izveštaj o radu Centra za kulturu i izveštaj revizora o finansijskim izveštajima za prošlu godinu Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca. Produženi su i mandati vršiocima dužnosti direktora JP za izgradnju i Centra za kulturu Lazarevac. Predsednik opštine najavio je i svečanu sednicu Skupštine koja će biti održana povodom Dana opštine na Vidovdan, i do kraja avgusta ili u septembru sednicu na kojoj će biti usvojen rebalans budžeta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA