Lazarevačkim komunalcima novo vozilo za odvoz smeća

Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ nabavilo je nov kamion za odvoženje smeća. U pitanju je „smećarka“ zapremine 16 kubika marke Ford i biće upotrebljena za čišćenje grada. U skorije vreme stići će još dve smećarke, najavio je ovom prilikom direktor lazarevačkog komunalnog preduzeća Ivan Milić. Milić je istakao da je ovo velika stvar za sve građane Lazarevca i zaposlene, te da će nabavka ovog vozila popraviti situacija u gradu kada je u pitanju čistoća grada.

Zaključno sa 2010. godinom nabavljene su ukupno četiri smećarke, dve od 16 a dve od 13 kubika, podsetio je direktor komunalnog preduzeća Ivan Milić. Skoro punih deset godina nije kupljena nijedna veća smećarka, kaže Milić i ističe da je ova kupovina velika stvar kako za same građane tako i za zaposlene u JPKP „Lazarevac“. U planu je nabavka još jednog vozila sredinom septembra dok bi treća smećarka upotpunila vozni park krajem oktobra.

Kupovinu nove smećarke pomogla je Gradska opština Lazarevac a predsednik Bojan Sinđelić kaže da će novim vozilom komunalna delatnost u opštini biti na jednom većem nivou. On je zaposlenima u komunalnom preduzeću čestitao nabavku savremene smećarke. Godinama je komunalno preduzeće imalo zastarelu mehanizaciju ali će u kratkom roku stići još dva nova vozila.

Rukovodstvo opštine Lazarevac je početkom godine donelo odluku da pomogne da se popravi situacija u JPKP „Lazarevac“, podsetio je zamenik predsednika Miloje Živanović podsetivši da su isplaćene zaostale zarade zaposlenima pa se krenulo u modernizaciju mehanizacije.

Registracija nove smećarke će biti izvršena 16. jula nakon čega će krenuti njena upotreba u cilju što čistijeg grada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA