BeogradLazarevacVestiZdravlje

Lazarevčani i ove godine najhumaniji davaoci krvi

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, Crveni krst Lazarevac sproveo je poslednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. U akciji, koja je održana u Centru za kulturu Lazarevac, do 15 časova prikupljeno je oko 50 jedinica ove dragocene tečnosti. Da su Lazarevčani i dalje najhumaniji, govori i podatak da je Crveni krst Lazarevac dobio Zlatnu plaketu solidarnosti za ovu godinu. U ime Crvenog krsta, svim dobrovoljnim davaocima, kolegama i sugrađanima Jelena Petronijević je čestitala predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Lazarevcu

U Centru za kulturu Lazarevac održana je poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koju su organizovali Crveni krst Lazarevac i Institut za transfuziju krvi Srbije. Ovo je bila još jedna dobra akcija, a Lazarevčani su još jednom pokazali zašto važe za najhumanije u zemlji. Crveni krst je ove godine premašio i prošlogodišnji broj prikupljenih jedinica, za šta je dobio Zlatnu plaketu solidarnosti.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

U ime Crvenog krsta Lazarevac, svim sugrađanima predstojeće novogodišnje i božićne praznike čestitala je asistent Crvenog krsta Jelena Petronijević.

Dobrovoljni davalac krvi

Podsetimo, u ime Crvenog krsta Lazarevac Zlatna plaketa Šampion solidarnosti za zimsku kampanju za 2022. godinu uručena je Dušanu Paunoviću. Opština Lazarevac je proglašena za najuspešniju u Srbiji, a plaketu je u primio predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA