Lazarevčani ne paniče pred virusom korona

Lazarevčani su mirno dočekali vesto o pojavi virusa COVID 19 u našoj zemlji.

Lazarevčani uživaju na prolećnom suncu

Prolećni dan i visoke temperature pogoduju borbi protiv svih virusa i bacila pa i protiv virusa COVID 19. Lazarevčani su iskoristili dan za šetnju i boravak na otvorenom.  Ipak kao i u ostalim delovima Srbije i u Lazarevcu vlada nestašica asepsola, alkohola i antibakterijskih proizvoda.Sunčevi zraci ubijaju virus

Boravak na suncu, provetravanje prostorija i garderobe, lična higijena i higijena prostora najbolji su saveznici u borbi protiv korona virusa. Prolećni dan u Lazarevcu bio je bogom dan upravo za sve te aktivnosti. Naši sugrađani su spokojni i još uvek ne brinu zbog  pandemije, ali su iskoristili priliku za boravak na otvorenom.

Baba marta i letnja garderoba

Prema statističkim podacima posebno su ugroženi stariji sugrađani, kako su nam rekli ishrana bogata vitaminima, beli ruk i šljivovica su njihov recept za mnoge bolesti pa i ovaj virus.

Prolećni zeleniš u borbi protiv koroneI pored tvrdnje da se ne plaše virusa utvrdili smo da u apotekama vlada nestašica dezinfekcionih sredstava, a asepskola i antibakterijskih proizvoda nema ni na policama velikih trgovinskih lanaca. Nije ni vreme ni mesto za paniku, ali za odgovorno ponašanje svakako jeste. Zaštitite sebe ali prvenstveno drage ljude oko vas koji možda imaju slabiji organizam i imunitet nesposoban da se bori sa virusnim infekcijama.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA