BeogradLazarevacVesti

Lazarevčani podržali prolećnu manifestaciju “Šetajmo za zdravlje“

Planinarsko društvo “Vis“ organizovalo je po četvrti put prolećnu manifestaciju “Šetajmo za zdravlje“. U ovoj izletničkoj šetnji najveći broj učesnika su bili učenici osnovnih i srednjih škola, ali i veliki broj članova planinarskog društva.

Vremenski uslovi ali pre svega meteorološke prognoze nisu išli na ruku učesnicima, a poziv da prošetaju prirodom upućen je svim lazarevčanima od 7 do 97 godina, najveći broj njih su ipak bili učenici osnovnih i srednjih škola. I ova prolećna rekreativna šetnja organizovana je u cilju promocije zdravih stilova života i fizičke aktivnosti, a najduža planirana deonica je 20 km.

Verica Vasiljević
Verica Vasiljević

Ovo je tura koju idemo prema Šušnjaru i Čovci. Planirane su tri ture, prva je do Lovačke kuće u Šušnjaru, druga tura je 15km do Čibutkovice i treća najduža od 20 km, iz Čibutkovice prema Čovci, Obrenovih livada i nazad – dodala je Verica Vasiljević.

Planinarsko drustvo Vis

Pešačka akcija „Šetajmo za zdravlje“ organizuje se prvenstveno u cilju da kroz afirmaciju zdravih stilova života, fizičkih aktivnosti i druženja u prirodi animira najmlađe da se bave sportom i rekreacijom. Veliki broj mališana uprkos najavljenim vremenskim nepogodama dokaz je da se i najmlađi mogu podstaći da vreme provedeno ispred kompjutera zamene boravkom u prirodi.

GO Lazarevac i Savez za sport su pokrovitelji manifestacije. Planinarskom društvu “Vis“ kao organizatoru logistički su pomogli i DZ “Dr Đorđe Kovačević“, a veliku podršku manifestaciji dale su i sve osnovne škole sa teritorije naše opštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA