LajkovacSportVesti

Legende boksa boravile u Lajkovcu

Na ideju Lajkovčanina Mirka Milinovića, nekadašnjeg boksera valjevskog Metalca, legende jugoslovenskog boksa boravile su u Lajkovcu i odigrale revijalnu fudbalsku utakmicu sa veteranima Železničara.

Legende-boksa-1

Na takav način oni se i dalje povremeno sastaju, druže i evociraju uspomene na zlatne dane srpskog i jugoslovenskog boksa. Bokserske rukavice kopačkama zamenili su: Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Živorad Jelesijević, Milivoje Labudović, Dragan Dimić, Fazlija Šaćirović, Josip Fajšman i Mirko Milinović.

U ulozi selektora revijalne ekipe bio je legendarni trener sa Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984. godine, kada je reprezentacija osvojila četiri medalje – Valjevac Slobodan Lazić Cimer.

Legende-boksa-2

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković priredio je prijem za bokserske legende, uručivši pritom Tadiji Kačaru sabrana dela Radovana Belog Markovića. Predsednik Sportskog saveza Lajkovca Bojan Bogdanović pokrenuo je inicijativu da se osnuje bokserski klub u varoši na Kolubari.

Veterani našeg boksa obišli su grad i Halu sportova i slikali se pored čuvenog „ćire“. Rezultat utakmice sa veteranima Želje bio je, naravno, sasvim nebitan. Već danas legende ringa su u Puli na obeležavanju desetogodišnjice smrti Mate Parlova, najboljeg jugoslovenskog boksera svih vremena.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA