Liturgija i podela paketića u Hramu Svetog Nikole u Mirosaljcima

U Hramu Svetog Nikole u Mirosaljcima povodom obeležavanja praznika posvećenog prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi održana je liturgija i izvršeno lomljenje slavskog kolača sa najmlađima. Domaćin slave bio je Dejan Dimitrijević a tom prilikom uručeno je 200 paketića za svu decu koja su recitovala i prisustvovala liturgiji. Svetosavskoj službi prisustvovalo je i 40 najmlađih članova Ansambla narodnih igara i pesama “Kolubarsko kolo“ koji su po završetku liturgije otpevali svetosavsku himnu.

Po tradiciji praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi je školska slava i posvećen prevashodno deci. Poštujući tradiciju i veru mališani i njihovi roditelji su u prepunom Hramu Svetog Nikole u Mirosaljcima prisustvovali Svetosavskoj liturgiji. Svetu liturgiju služili su paroh Crkve u Mirosaljcima Zoran Ivanović i iguman manastira Denkovac otac Serafim.

Nakon liturgije deca su zajedno sa sveštenikom polomila slavski kolač. Školarci su recitovali pesme u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva.

Svoj prisutnoj deci  su uručeni paketići, poklon porodice Dimitrijević. Po blagoslovu njegovog preosveštenstva Episkopa šumadijskog gospodina Jovana prošle godine osnovan je fond porodice Dimitrijević namenjen podsticanju nataliteta u Mirosaljcima, sa željom da ovakvu inicijativu prihvate i ugledni privrednici širom Srbije. Ovoga puta podeljeno je 200 paketića. Svetosavsku službu uveličalo je i 40 najmlađih članova Ansambla “Kolubarsko kolo“ koji su izveli himnu Svetom Savi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA