BeogradKulturaLazarevacVesti

„Ljubav iz mašte“ naziv je najnovije zbirke pesama Dobrivoja Gajića

„Ljubav iz mašte“ naziv je najnovije zbirke pesama Dobrivoja Gajića, člana književnog kluba “Dimitrije Tucović” čija promocija je održana u lazarevačkoj biblioteci. Ovo je pesnikova sedma zbirka pesama i kao što sam naziv kaže posvećena je ljubavi, plemenitom osećanju koje je izvor života. Ovo je sećanje na autorovu preminulu suprugu Micu.

Dobrivoje Gajić je svoje stavaralaštvo ovenčano sa sedam zbirki pesama posvetio ljubavi, kao osećanju koje je ne samo glavna motivacija stvaralaštvu već i izvor života. Od 2013. godine, Dobrivoje svake godine, obično u oktobru, pripremi promociju zbirke a tako je bilo i ovaj put. Pesme su nastale tokom protekle i ove godine i svrstane su u tri ciklusa “U susret ljubavi“, “Šarene misli“ i “Rodoljublje“.

Svoje pesme Dobrivoje Gajić posvećuje svojoj prerano preminuloj supruzi Mici, i njihovoj četiri decenije dugoj ljubavnoj i životnoj priči.

Dobrivoje Gajić rođen je 1943. godine u selu Pestovu. Radio je u tri najveća kombinata ondašnje Jugoslavije, “Trepči”, “Energoinvestu” i “Kolubari”. Od 1981. godine živi u Lazarevcu u porodičnoj kući kao penzioner.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA