BeogradLazarevacVesti

Mali: Od aprila do novembra Srbija će imati neku vrstu pomoći koju uplaćuje privredi ili sugrađanima

Prijava za sve one koji žele da prime pomoć od „30 plus 30 evra“ kreće 28. aprila i trajaće do 15. maja, kaže ministar finansija Siniša Mali. Oni koji primaju socijalnu pomoć i penzioneri ne moraju da se prijavljuju, dok svi ostali punoletni građani kmoraju izvršiti prijavu na portalu.
U maju sukcesivno kreće isplata prvih 30 evra, i do kraja maja će biti završena. Drugih 30 evra građani će dobiti u novembru, rekao je ministar. U planu je i pomoć za nezaposlene, a kako navodi Mali, tu pomoć će dobiti svi oni koji su u četvrtak kada je doneta uredba bili evidentirani na birou za nezaposlene. „Dobiće u junu mesecu 60 evra“, rekao je Mali.

On je podsetio da će dodatnu finansijsku pomoć, pored isplate tri polovine minimalne zarade, dobiti i samostalni umetnici i to u vidu dva puna minimalca od 30.900 dinara, što je ukupno oko 500 evra. Ista dodatna pomoć od dve pune minimalne zarade očekuje i zaposlene u ugostiteljstvu, turizmu i turističke vodiče.

Već je krenula i isplata za prevoznike od 600 evra po autobusu. Želimo da pomognemo onima koji su bili najviše pogođeni jer prošle godine nije bilo mnogo međugradskog I međunarodnog saobraćaja. Ova pomoć će ići u narednih šest meseci. Takođe, završili smo konkurs za pomoć gradskim hotelima. To je sad u aprilu – 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi”, naveo je Mali.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA