BeogradLazarevacVesti

Mali u Junkovcu: Obnovićemo sve kuće koje su poplavljene, novca ima dovoljno

Ministar finansija Siniša Mali obišao je mesnu zajednicu Junkovac, u kojoj je reka Turija nedavno poplavila nekoliko kuća. On je u pratnji predsednika opštine Bojana Stevića i njegovih saradnika obišao domaćinstva porodica Marinković i Jovanović i najavio novčanu pomoć države, kako bi svi koji su oštećeni u poplavama mogli u što kraćem roku da saniraju posledice iste. Mali je rekao da u budžetu ima dovoljno novca za obnovu svih kuća koje su oštećene u poplavama, kao i obnovu svih plastenika i kupovinu stoke.

Siniša Mali obišao porodice u Junkovcu

Ministar Siniša Mali obišao je kuće porodica Jovanović i Marinković u mesnoj zajednici Junkovac, koje su bile poplavljene nedavno nakon izlivanja reke Turije. Mali je ovom prilikom rekao da je želeo da svojim obilaskom podrži porodice čiji su domovi oštećeni u nedavnim poplavama i da im poruči da će im država pružiti svu neophodnu pomoć. Novca ima dovoljno za obnovu svake kuće koja je oštećena u poplavama, kaže Mali i apeluje na sve lokalne samouprave da u najkraćem roku sastave zapisnike o proceni štete.

Mali je pohvalio lokalnu samoupravu u Lazarevcu, koja je u najkraćem roku sačinila zapisnike i predala Vladi, kako bi novac bio isplaćen na račune oštećenih građana.

Tokom nedavnih poplava u Lazarevcu su oštećene 64 kuće, sedam u Mesnoj zajednici Junkovac. Predsednik opštine Bojan Stević zahvalio se ministru na poseti i dodao da obećanje Siniše Malog ima težinu i da veruje da će u što kraćem roku biti rešeni problemi sugrađana.

U kući porodice Milana Marinkovića voda je uništila skoro sve. Stoku su uspeli da spasu ali zato je svu tehniku, uređaje i nameštaj uništila voda.

Siniša Mali i Bojan Stević

Ovih dana očekuje se procena štete u svim opštinama i gradovima gde su kuće poplavljene a nakon toga novac će biti uplaćen na račune oštećenih građana, rekao je ministar Siniša Mali prilikom obilaska Mesne zajednice Junkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA