LazarevacObrazovanjeVesti

Malu maturu u Lazarevcu polagalo 578 učenika

Konačni rezultati završnih ispita učenika osmih razreda objavljeni su na na portalu www.mojasrednjaškola.gov.rs. Tokom vikenda u školama su popunjavane liste želja, a učenici su imali mogućnost da, na osnovu uspeha tokom obrazovanja i uspeha na završnom ispitu, popune ukupno 20 želja. Malu maturu na teritoriji opštine Lazarevac poloagalo je 578 učenika, dok dva nisu izašla na polaganje, izjavila je za Gem predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić.

Polaganje male mature

Konačni rezultati male mature za buduće srednjoškolce objavljeni su 2. jula na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs, a tokom vikenda u školama popunjavane su liste želja. Učenici su imali mogućnost da na osnovu rezultata male mature upišu ukupno 20 želja, izjavila je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. Ona je dodala da će tačna raspodela po listama želja biće objavljena 11. jula.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Prema rečima Verice Anđelić, na teritoriji Gradske opštine Lazarevac od 580 učenika osmog razreda, na završni ispit nisu izašla dva učenika. Dok je od 15 polaznika „Druge šanse“ na ispit izašlo njih devet.

Malu maturu na teritoriji Republike Srbije polagalo je ukupno 68.013 učenika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA