BeogradLazarevacVesti

Manifestacija „Novogodišnje igrarije“

“Novogodišnje igrarije“ u velikoj sali SRC “Kolubara“ već su postale tradicija i prerasle u neizostavni deo novogodišnjeg slavlja u PU “Rakila Kotarov Vuka“. Ova pre svega zabavna manifestacija namenjena je predškolcima ali učešće su uzeli i najmlađi iz jaslene grupe koji su takmičenjem u brzom puzanju otvorili manifestaciju. Za zabavni deo programa bila je zadužena srednja vrtićka grupa sa dve koreografije posvećene praznicima i novogodišnjoj čaroliji. Ovoga puta manifestacija je imala humanitarni karakter, a prikupljeni novac namenjen je lečenju naše sugrađanke Verice Mišković.

Godinu u kojoj se opraštaju sa vrtićem i pripremaju za prvi razred maleni predškolci po tradiciji započinju euforično “Novogodišnjim igrarijama“.  Za svoje roditelje ali i sve koji uživaju u njihovim vratolomijama mališani su se vredno pripremali zajedno sa svojim vaspitačima. Njihove pre svega zabavne aktivnosti imale su i takmičarski karakter.

Prema ovogodišnjem konceptu svi učenici bili su podeljeni u četiri grupe, takozvana četiri šarena padobrana. I ove godine najzabavniji deo bila su takmičenja koja su kreativni vaspitači pripremili za mališane. Zadaci nisu bili teški. Poseban zadatak za najmlađe ali i njihove godine vezan je za lekciju humanosti. Novac od ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe.

Pored ove humanitarne akcije za lečenje Verice Mišković, PU “Rakila Kotarov Vuka“ od srede 25. decembra organizuje akciju za pomoć pri lečenju devojčice Jane Simić. Na inicijativu vaspitača i medicinskog osoblja ova akcije biće realizovana na štandu u objektu „Detinjstvo“ a svi koji žele mogu dati svoj doprinos kupovinom predmeta koju su deca izradila sa svojim vaspitačima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA