Manifestaciju “Maj-mesec matematike” podržale sve lazarevačke škole

Projekat ‘’Maj- mesec matematike’’ podržala je i Gimnazija Lazarevac koja je u Modernoj galeriji organizovala manifestaciju ‘’Istraži koordinate’’. Tokom celog dana organizovane su brojne radionice i predavanja a svojim učešćem događaj su podržale i sve lazarevačke osnovne škole kao obrazovne ustanove iz Stepojevca, Junkovca i Novog Medoševca.

Sa ciljem da se matematika prikaže kroz igru, umetnost, interaktivne eksponate, naučnopopularna predavanja, radionice, filmove i druge sadržaje, Gimnazija Lazarevac prključila se nacionalnoj manifestaciji koju je osmi put zaredom organizovao Centar za promociju nauke. Program je prilagođen svim uzrastima, bez obzira na formalno obrazovanje, a lazarevački gimnazijalci su svoje prezentacije pripremili sa posebnom pažnjom.

Kao primer dobre prakse svoj nagrađivani projekat prezentovala je Jelena Tomić nastavnik geografije iz OŠ “Vojislav Voka Savić”. Cilj radionice bio je i da kroz projekat ‘’Digitalna učionica’’ prikaže povezanost geografije, informatike i matematike.

Jelena Tomić, nastavnik geografije
Jelena Tomić, nastavnik geografije

Posebno aktuelna tema bila je prezentacija profesorke matematike Dušanke Bjeković koja je kroz matematičke primere podstakla učenike da pronađu odgovor na pitanje ‘’Kako pronaći najpovoljniji kredit?’’.

Dušanka Bjeković, profesor matematike

Ovogodišnjoj manifestaciji prethodio je konkurs Mapiranje matematike, tokom koga su izabrani najinspirativniji primeri nastave matematike i pet najmaštovitijih i najrazigranijih nastavnika Srbije, a na matematičku mapu naše zemlje stavljeno je više od 90 primera dobre matematičke prakse iz 45 gradova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA