BeogradLazarevacVesti

Međuopštinska saradnja na izgradnji mosta za Dudovicu i Jajčić

Memorandum o saradnji  na izgradnji mosta na reci Ljig potpisali su predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević. Nakon bujičnih poplava tokom kojih je oštećen most na reci Ljig, meštanima mesnih zajednica Dudovica i Jajčić otežana je saobraćajna komunikacija.

Memorandum opštine Ljig i Lazarevac

Posebne probleme imali su vlasnici obradivog zemljišta na obe strane reke. Potpisivanjem memoranduma načinjen je prvi korak u cilju rešenja ovog problema. Pored predstavnika dve opštine događaju je prisustvovao i državni sekretar Bojan Stević koji je inicirao međuopštinsku saradnju i meštani mesne zajednice Dudovica koji su ukazali na problem. Ovim se, precizirao je Stević, otvara mogućnost izrade urbanističkog plana, koji je preduslov kako bi se izgradio predmetni most.

Bojan Stević
Bojan Stević

Potpisivanje ovog sporazuma prvi je korak ka rešenju problema meštana dve mesne zajednice na rubovima opština Ljig i Lazarevac. Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević izrazio je zadovoljstvo što se na ovaj način pristupilo problemu. Lazarević je podsetio da je opština Ljig u četvrtoj kategoriji nerazvijenih opština.

Dragan Lazarević
Dragan Lazarević

Potpisivanjem ovog memoranduma rešiće se dugogodišnji problem, bitan za meštane obe opštine, istakao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić. Po završetku izrade  projektno-tehničke dokumentacije biće poznata vrednost investicije, a GO Lazarevac  je spremna da izdvoji koliko god treba da bi se ovaj problem rešio, ističe Sinđelić.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Opštine potpisnice sporazuma se obavezuju da u skladu sa utvrđenim  propisima preduzmu sve neophodne aktivnosti  koje će omogućiti da se u razumnom roku ovaj problem reši izgradnjom odgovarajućeg mosta. Strane potpisnice će najpre koordinirano, svaka za svoje područje pokrenuti postupke za izradu odgovarajućih urbanističkih planova, međusobno sinhronizovanih sa ciljem stvaranja preduslova za pribavljanje neophodnih dozvola za realizaciju projekta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA