Memorijalni koncert KUD-a „Diša Đurđević“ za Životu Lukića i Milenka Antonijevića

KUD „Diša Đurđević“ iz Vreoca organizuje Memorijalni koncert za Životu Lukića i Milenka Antonijevića. Nedavno je društvo obeležilo 65 godina postojanja i rada a ovo veče biće posvećeno članovima koji su ostavili veliki doprinos u osnivanju, radu i unapređenju ovog kulturno umetničkog društva. Koncert će biti održan u subotu 11. marta u Centru za kulturu u 17:30 časova. Gosti na koncertu biće KUD „Efrem Karanov“ iz Kratova, Makedonija i KUD „Branislav Nušić“ Resavica.

KUD Diša Đurđević

Veče puno emocija, sećanja i divnih uspomena na ljude koji su ostavili neizbrisiv trag u stvaranju, organizovanju i vođenju KUD-a „Diša Đurđević“, biće organizovano u subotu u Centru za kulturu. Da nisu zaboravili članove koji su ih prerano napustili, govori i činjenica da nema dana a da se ne sete anegdota i lepih trenutaka koje su proveli sa Životom Lukićem i Milenkom Antonijević, poznatijim kao „Čovek iz naroda“. Koliki su ono dopris ostavili u radu ovog umetničkog ansambla za GEM su govorile nekadašnje solistkinje KUD-a „Diša Đurđević“ a sadašnje članice Upravnog odbora, Gordana Kulić i Gordana Mirčić.

Najstariji član KUD-a „Diša Đurđević“ bio je Milenko Antonijević, zdravičar poznatiji kao Čovek iz naroda. Dugogodišnji član društva i jedan od osnivača, zaslužan je za očuvanje tradicije i negovanje srpskih običaja. Napisao je knjigu zdravica koja je doživela nekoliko reizdanja kao i monografiju društva.

Članovi KUD-a Diša Đurđević

U čast na Životu i Milenka, kojih će se sa ponosom članovi „Diše“ uvek i rado sećati, biće upriličen koncert koji će otvoriti deca a potom će se ređati zdravice i predivne koreografije, narodne nošnje i ansambli od najmlađih do najstarijih. Na koncertu će biti prikazan i kratak film a veče će upotpuniti i nastup bratskih KUD-ova iz Makedonije i Resavice.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA