BeogradLazarevacVesti

Mesna zajednica Vreoci obradovala najmlađe paketićima

Povodom Pravoslavne nove godine Savet Mesne zajednice Vreoci podelio je novogodišnje paketiće za najmlađe stanovnike Vreoca, Novog Medoševca i Medoševca. Uz pomoć Gradske opštine Lazarevac najpre su podeljeni paketići u prostorijama KUD-a “Diša Đurđević“ i istoimene Osnovne škole u Mesnoj zajednici Novi Medoševac, a zatim i svim mališanima mlađeg uzrasta u Vreocima.

U okviru tradicionalnog obeležavanja Pravoslavne nove godine, Savet Mesne zajednice Vreoci i ove godine je pre svega posebnu pažnju posvetio najmlađima. Paketići su uz pomoć Opštine Lazarevac pripremljeni za decu iz Vreoca, Novog Medoševca i Medoševca. Zbog određenih poteškoća, članovi Mesne zajednice su odlučili da tradicionalnog dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru i ove godine neće biti. Pripremljeno je 150 paktića, 125 paketića je podeljeno đacima do šestog razreda, a 25 je dodeljeno mališanima iz vrtića u Novom Medoševcu.

Podelom paketića nastavljena je uspešna saradnja sa Osnovnom školom “Diša Đurđević“ u Novom Medoševcu, a direktorka škole Marija Šarović se zahvalila predstavnicima MZ Vreoci.

Na prigodnoj svečanosti predstavnici Mesne zajednice Vreoci mališanima su podelili paketiće u prostorijama KUD-a „Diša Đurđević“ u Lazarevcu. Podeljeno je 40 paketića. Radost, smeh i veselje ni ovoga puta nisu izostali. Najmlađi članovi ovog ansambla svakako su zaslužili poklone imajući u vidu njihov rad i trud tokom učenja novih koreografija i brojnih nastupa.

Predsednik Mesne zajednice Vreoci Radiša Sinđelić i direktorka Osnovne škole „Diša Đurđević“ Marija Šarović poželeli su svim građanima Lazarevca srećnu Pravoslavnu novu godinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA