BeogradLazarevacVesti

Mile Šaula zatvara izlagačku sezonu Moderne Galerije u Lazarevcu

Novembar mesec u Modernoj Galeriji Centra za kulturu Lazarevac obeležiće dve izložbe. Najpre se 12. novembra otvara izložba mlade umetnice Danice Tešić. Mile  Šaula će svojom izložbom 26. novembra zatvoriti ovu izlagačku sezonu. Izložba našeg sugrađanina, inače umetnika koji je ostvario međunarodnu karijeru kako se očekuje izazvaće pažnju i poklonika likovne umetnosti iz prestonice i okolnih gradova.

Moderna galerija

U okviru ove izlagačke sezone u Moderno Galeriji  izlagaće još dva umetnika. Već 12. novembra svoje radove predstaviće Danica Tešić, umetnica koja živi i radi u Zemunu. Danica je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine i do sada je imala 5 samostalnih izložbi i učestvovala je na mnogobrojnima grupnim izložbama. Dobitnica je tri nagrade u kategoriji slikarstva.

moderna 2

Lazarevac će krajem meseca imati tu čast da pogleda dela iz najnovije opusa svog sugrađanina, svetski priznatog i nagrađivanog umetnika, izlagačku sezonu zatvoriće Mile Šaula. Slikar čiji je rad obeležen interesovanjem za apstrakciju, šamanistički crtež, srednjevekovnu umetnost i street art osvojio je publiku širom sveta. Izložba se otvara 26. novembra u Modernoj Galeriji.

Nakon završetka izlagačke sezone ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli otvara se tradicionalni Decembarski likovni salon. Planirana je i izložba u okviru programa obeležavanja Kolubarske bitke. U Modernoj Galeriji se striktno poštuju sve propisane epidemiološke mere, pored maski, distance i obavezne dezinfekcije ograničen je i broj posetilaca koji u istom trenutku mogu pogledati postavke.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA