BeogradLazarevacVesti

Mini koncert muzičkog sastava Verodar održan u sali biblioteke

Verodar, muzički sastav sačinjen od mladih darovitih učenika veronauke, održao je svoj mini koncert u svečanoj sali gradske biblioteke u Lazarevcu. Ovo je prva u nizu koncertnih aktivnosti sastava „Verodar“, a neke od numera su najavile i izlazak drugog albuma ovog sastava, koji se može očekivati najkasnije do kraja godine.

Muzički sastav Verodar

Projekat „Verodar“ čini 12 muzičkih numera, od kojih su neke i ekranizovane. Album čine originalne numere, prožete duhovnim elementima ali u nešto modernijem aranžmanu. Cilj projekta je da se deca talentovana za muziku okupe i učestvuju u izradi pesama kojima je tema vera i hrišćanstvo ali koju prati muzika prilagođenja žanru i uzrastu koji je njima bliži. Muzički rukovodilac projekta Gordan Grujić kaže da svi imamo dar od Boga, i da ti darovi treba da se čuvaju i neguju verom kao načinom da se služi Bogu i ljudima, ali da se Gospodu na ovim darovima i zablagodari.

Gordan Grujić
Gordan Grujić

U planu je da se projekat promoviše koncertima i preko društvenih mreža a dalji tok zavisiće i od samog interesovanja šire zajednice. Ovo je prva u nizu koncertnih aktivnosti sastava „Verodar“, a neke od numera su najavile i izlazak drugog albuma ovog sastava, koji se može očekivati najkasnije do kraja godine.

Komcert sastava Verodar

Verodar je muzički projekat Kancelarije za versku nastavu Кolubarsko-posavskog namesništva Eparhije šumadijske i rađen je sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa šumadijskog Gospodina Jovana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA