LazarevacVesti

Ministar Tomislav Momirović najavio u Lazarevcu izgradnju kružnog toka i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislav Momirović boravio je u radnoj poseti Gradskoj opštini Lazarevac. Teme sastanka sa rukovodstvom opštine bile su najvažniji projekti koji će se realizovati tokom ove godine, među kojima su izgradnja kružnog toka i pasarele kod jezera Očaga na Ibarskoj magistrali i nova kanalizaciona  mreža i dva postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Lazarevcu i Velikim Crljenima, čija je vrednost 40 miliona evra.

Sastanak Momirovića i rukovodstva opštine Lazarevac

U pratnji saradnika, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović boravio je u prvoj radnoj poseti opštini Lazarevac. Tokom sastanka sa predsednikom opštine Bojanom Stevićem i saradnicima, bilo je reči o izgradnji kružnog toka i pasarele kod jezera Očaga.

Budući kružni tok kod Očage

Razgovaralo se i o izgradnji kanalizacione mreže i dve fabrike za prečišćavanje otopadnih voda. Zahvaljujući politici Vlade Srbije, resornog ministarstva i predsednika Aleksandra Vučića, država je uspela i u teškim vremenima da obezbedi novac za jedan značajan projekat kao što je izgradnja kanalizacione mreže i dve fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević.

Izgradnja kružnog toka i pasarele počeće u avgustu ili septembru, a do tada će biti završene sve zakonske procedure oko projektovanja, najavio je u Lazarevcu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Tomislav Momirović
Tomislav Momirović

Vlada je na inicijativu predsednika Vučića rešena da u narednih pet godina potpuno reši problem komunalne infrastrukture zemlje, kako bi Srbija bila značajno čistija. Lazarevac je u tom smislu liderska opština jer se najdalje otišlo kada je projektovanje u pitanju ali i obezbeđivanje svih preduslova za investiranje, rekao je Momirović i najavio izgradnju dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čija je vrednost 40 miliona evra.

Momirović u obilasku OO SNS u Lazarevcu

Momirović je najavio i da će budući autoput „Vožd Karađorđe“ proći kroz opštinu Lazarevac u dužini od 35 kilometara.

Na kraju radne posete Lazarevcu, ministar Momirović je obišao i prostorije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA