BeogradLazarevacVesti

Ministar Vesić obišao radove na rekonstrukciji puta Veliki Crljeni-Junkovac

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji magistralnog puta Veliki Crljeni – Junkovac, gde je istakao da će radovi biti završeni za najduže šest meseci, verovatno i za četiri, što će značajno olakšati život građanima tog dela Lazarevca. Vrednost radova je 2,4 miliona evra a izvođač je preduzeće „Srbija put AD“. Ponovio je da će država 15. novembra biti spremna da započne sa izgradnjom brze saobraćajnice „Vožd Karađorđe“, koja će spojiti auto-put „Miloš Veliki“ i auto-put Beograd – Niš. Počećemo da gradimo upravo na teritoriji Lazarevca, iz naselja Čibutkovica, rekao je ministar.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Goran Vesić obišao je rekonstrukciju puta Veliki Crljeni – Junkovac sa rukovodstvom gradske opštine Lazarevac. Podsetio je da je 2021. godine, kada je obavljao funkciju zamenika gradonačelnika Beograda obećao građanima da će se povesti računa o putu između Junkovca i Velikih Crljena, koji je jedan od najlošijih na teritoriji Lazarevca. Ukazao je da je put dug nešto više od šest kilometara, dodajući da oko 8.000 ljudi – iz pet mesnih zajednica koje gravitiraju ka tom putu, ali i svi oni koji rade u Rudarskom basenu „Kolubara“, najbolje znaju kakav je put bio i da mu je rekonstrukcija bila neophodna.

Dodao je da se i obnovom puta u Lazarevcu, dokazuje da Srbija ima novca da radi, ne samo velike projekte, auto-puteve i brze saobraćajnice, već i magistralne i lokalne ovakve puteve, koji nisu toliki značajni sa nacionalnog nivoa, ali su najzačajniji ljudima koji tu žive.

Ponovio je da će država 15. novembra biti spremna da započne izgradnju brze saobraćajnice „Karađorđe“, koja će spojiti auto-put „Miloš Veliki“ i auto-put Beograd – Niš. „Počećemo da gradimo upravo na teritoriji Lazarevca, iz naselja Čibutkovica. Prvi deo puta je veza između Čibutkovice, prema Aranđelovcu i Orašcu, a zatim dalje ka Mladenovcu i Malom Požarevcu.

Znam da je „Miloš Veliki“ rasteretio Ibarsku magistralu posebno kada sam zabranio da je koriste teški strani kamioni u tranzitu, ali nije isto običan put ili brza saobraćajnica. Lazarevac će se naći na brzoj saobraćajnici, što će značajno unaprediti kvalitet života građana ove opštine“, rekao je ministar Vesić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA