Ministarka energetike Dubravka Đedović obišla RB „Kolubara“

Ministarka energetike Dubravka Đedović Negre juče je iznenada i bez najave obišla Rudarski basen Kolubara.

Đedović Negre je želela da bez predstavnika medija obiđe jednu od ključnih kompanija za energetski sistem Srbije. Ona je rekla da je otišla tamo da bi iz prve ruke videla kakvo je stanje kada je reč o proizvodnji uglja koja je veoma bitna zbog zime jer od toga zavisi koliko ćemo struje uvoziti i koliko će nas to koštati.

Tokom razgovora sa generalnim direktorom i predstavnicima sindikata EPS-a, ministarka se upoznala sa najvećim problemima sa kojima se kompanija suočava, a to su pre svega nedostatak stručnih kadrova i dotrajala mehanizacija.

“Zaključci su da se ljudi bore, da rade, da su apsolutno shvatili visinu zadatka. Ne mislim da to ranije nije bio slučaj, ali to je sada izuzetno. Svi napori su učinjeni da se podigne proizvodnja, da bude kontinuirana i predvidiva, što ne znači da ne treba da nastavimo da se trudimo da je obezbedimo na višem nivou”, navela je ona.

Đedović Negre je nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije obišla i jedan od najdubljih kopova u Evropi gde je između ostalog razgovarala i sa posadom bagera „glodar 2“ koji je inače prošlog meseca ostvario rekordnu proizvodnju.

“Posetila sam i najveći bager koji daje dobru proizvodnju i koji je relativno nov. Pričala sam sa ljudima koji rade na liniji, da vidim kako se planira i predviđa proizvodnja u mesecima koji dolaze, pre svega u decembru, januaru i februaru koji su vremenski najnepovoljniji i gde ima mogućih iskakanja”, rekla je Dubravka Đedović.

Na pitanje šta će biti njen prioritet, ona je rekla da joj je sektor rudarstva i energetike izuzetno poznat i da zbog toga može brzo i efikasno da uđe u materiju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA