BeogradLazarevacVesti

Molitveni skup za srpski narod i crkvenu zajednicu u Crnoj Gori okupio veliki broj Lazarevčana

Molitveni skup za srpski narod i crkvenu zajednicu u Crnoj Gori održan je po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa Jovana u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu. Nakon molebana brojni vernici u protestnoj šetnji poslali su poruku podrške vernom narodu i crkvi i izrazili svoj stav protiv Zakona o slobodi veroispovesti koji je stupio na snagu u Crnoj Gori. Vernici su pored zastave sa likom Petra Petrovića Njegoša nosili i transparent i njegovim citatom „Krst nositi nama je suđeno, strašne borbe s svojim i s tuđinom“.

Uz molitvu i dostojanstveno Lazarevčani su najpre molebanom u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija a zatim protestnom šetnjom iskazali podršku vernom narodu i crkvi u Crnoj Gori. Lazarevac se na ovaj način priključio gradovima širom Srbije i Crne Gore koji na ovaj način protestuju protiv Zakona o slobodi veroispovesti koji je stupio na snagu u Crnoj Gori ali i šalju poruku podrške našem narodu i crkvenoj zajednici u ovoj susednoj zemlji da istraju u borbi za svoja prava.

Okupili smo se kako bi našem narodu u Crnoj Gori, našoj braći i sestrama koji se bore da nam ne otmu crkve i da to ne bude scenario koji će se događati sa Severnom Makedonijom i Kosmetom dali podršku. Skromnom podrškom daćemo podršku, neki od nas su i bili dole i videli kako sve to izgleda, oni su odlučni i nadamo se da će istrajati u tome – dodao je Nikola Bjeković, jedan od organizatora.

Mirno i dostojanstveno naši sugrađani su još jednom pokazali jedinstvo i slogu. Sveštenici Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija kako je poručeno svakodnevno se na svim molitvama mole bogu za sve vernike, a poslednjih dana posebno se mole za naš narod u Crnoj Gori, i moliće se sve dok ne pobedi istina i pravda kako i Bog nalaže i zapoveda. Moleban će biti održan i sledećeg petka 17. januara u 18 časova, a protestna šetnja u 19 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA