BeogradLazarevacVestiZabava

Muzičko-dramsko veče „Pesme u ogledalu“ oduševilo Lazarevčane

U okviru manifestacije „Kulturno leto“ muzičko udruženje „Sinkopa“ organizovalo je muzičko-dramsko veče pod nazivom „Pesme u ogledalu“. Reč je o prepevima rok muzike koji su nastali kao promocija knjige Zorana Vujasinovića, koji je preveo strane rok pesme i uz muzičku pratnju su predstavljene i lazarevačkoj publici. Nakon beogradske premijere ovaj umetnički program nastavlja svoje putovanje i po zemljama regiona.

Publika u Lazarevcu po drugi put imala je priliku da uživa u muzičko-dramskom nastupu čini se nespojivih umetnika a ipak tako dobro koncipiranom da bi im pozavidele i svetske muzičke zvezde. Program „Pesme u ogledalu“ je koncipiran na osnovu nedavno izdate knjige Zorana koji je majstorski izneo prepeve rok klasika koji su obeležili neko prethodno doba ali se i dalje rado slušaju, sviraju, pevaju… Uz pomoć glumaca i muzičara iz udruženja „Sinkopa“ ove numere našle su put i do publike.

Nakon prve promocije ovog programa, koji je početkom godine održan u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac, „Pesme u ogledalu“ promociju su imale i pred beogradskom publikom a glumac Darko Bjeković, bio je zadužen da pesme pretoči u recitacije. Dodaje da će na jesen ovaj program biti predstavljen i publici u susednim zemljama.

Udurženje „Sinkopa“ ovu sezonu upravo je počelo programom „Pesme u ogledalu“ i čini se da im je ova godina i više nego uspešna i plodotvorna. Nakon programa koji su realizovani tokom proleća, naredne nedelje očekuje i nastup na festivalu „Nišvil“ u Nišu, kaže Marko Marković iz Udruženja „Sinkopa“.

Udruženje „Sinkopa“ nastavlja svoju misiju a to je pružanje prilike mladim Lazarevčanima da uživaju u muzici, glumi, da nauče nešto novo ali i da pokažu svoj talenat i budu dalje usmereni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA