BeogradLazarevacVesti

Na 20. sednici Skupštine GO Lazarevac razmatrano 19 tačaka dnevnog reda

Na 20. sednici Skupštine GO Lazarevac razmatrano je 19 tačaka dnevnog reda. Jedna od najznačajnijih tačaka koja je usvojena od strane lazarevačkih odbornika je Strategija razvoja poljoprivrede GO Lazarevac u narednih 10 godina. Odbornici su usvojili i izmene vezane za mesne zajednice, kojima se daje ovlašćenje predsedniku skupštine GO Lazarevac da po isteku mandata saveta mesnih zajednica raspiše izbore saveta i do izbora imenuje privremene organe. Tri tačke su se odnosile za izgradnju vodosistema Stubo-Rovni  “Kolubara“. Odbornici su izvršili reizbor direktora Turističke organizacije Mirka Kovačevića i direktorke Centra za kulturu Stele Stanišić. Za novog direktora JPKP Lazarevac imenovan je dipl. mašinski inženjer Ivan Milić.

Sa istim zahtevom da se omogući direktan TV prenos grupa građana “Lazarevac naša kuća“ na samom početku zasedanja napustila je i ovu sednicu skupštine GO Lazarevac. U nastavku rada odbornici su informisani o podnošenju ostavke odbornika Dejana Gospavića na mesto člana Saveta za borbu protiv korupcije. Odbornici su većinom glasova usvojili i odluku o mesnim zajednicama na osnovu koje će od sada predsednik skupštine GO Lazarevac raspisivati izbore Saveta mesnih zajednica, a od isteka mandata do izbora novog saveta tu ulogu vršiće privremeni organ. Ovu odluku obrazložili su predstavnici GO Lazarevac a u ime ministarstva državne uprave i lokalne samouprave državni sekretar Bojan Stević.

Bojan-Stević
Bojan Stević

Na ovoj sednici razmatran je i šestomesečni izveštaj o izvršenju budžeta, ostvarenje prihoda u prvoj polovini godine bilo je 44,98 a rashoda 40,12 odsto, dok je targetirani nivo 50 odsto. Među važnijim odlukama je i saglasnost odbornika javnom preduzeću “Srbija vode“ na Studiju unapređenja i zaštite od voda u slivu reke Kolubare – 3. faza. Usvojena je i desetogodišnja Strategija razvoja poljoprivrede na teritoriji GO Lazarevac koju je obrazložio prof dr Svetozar Rakić sa poljoprivrednog fakulteta koji je i izradio ovaj krovni dokument.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Za projekat izgradnje hidrosistema Stubo-Rovni “Kolubara“ bilo je vezano čak tri tačke, a naredna faza ovog projekta je izgradnja cevovoda od Oštrikovca do Lazarevca. Za ovaj projekat je do sada izdvojeno 95 miliona evra. Po skraćenom postupku odbornici su izvršili reizbor direktora Turističke organizacije Mirka Kovačevića i direktorke Centra za kulturu Stele Stanišić. Za novog vršioca dužnosti direktora JPKP Lazarevac imenovan je dipl. mašinski inženjer Ivan Milić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA