Na Državnom prvenstvu lazarevačke gimnastičarke osvojile tri bronzane medalje

Na Državnom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, koje je tokom proteklog vikenda održano u hali Pinki u Zemunu, članice kluba “Kolubarac” iz Lazarevca osvojile su tri bronzane medalje u tri različite kategorije. Oko 800 gimnastičarki takmičilo se na ovom prvenstvu a devojčice iz škole gimnastike “Kolubarac” po prvi put su uzele učešće u takmičenju. Nastupale su u tri kategorije kadetkinje, mlađe i starije juniorke. Klub u Lazarevcu postoji od 2014. godine i jedini je u našem gradu u kojem devojčice treniraju ovaj zahtevan sport.

Gimnastičarke lazarevačkog kluba “Kolubarac” po prvi put uzele su učešće na Državnom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici i sa takmičenja se vratile sa tri bronzane medalje. U jakoj konkurenciji devojčice iz “Kolubarca” su nakon brojnih treninga i vežbanja uspele da u svoj grad donesu značajne medalje. Njihov uspeh značajan je i zbog činjenice da je na ovom prvenstvu nastupilo oko 800 takmičarki iz cele zemlje.

Lazarevačke gimnastičarke takmičile su se u tri kategorije. Njih 25 predstavljalo je jedini klub iz Lazarevca. Bavljenje ovim sportom iziskuje veliki trud, rad i odricanje. Ritmička gimnastika je zahtevan sport i potrebno je dosta discipline i vežbanja. Naredno prvenstvo je 7. decembra ali će po rečima trenera to takmičenje devojčice iz “Kolubarca” propustiti zbog obaveza koje imaju prema školi.

Pored ovih 25 devojčica, u klubu vežba još gimnastičarki a u planu je da se oformi oko šest grupa koje će nastupati na prvenstvima. Svako ko dođe u klub dobiće šansu da nauči ali i učestvuje u takmičenjima.

Pored toga što su dobri sportisti, članovi udruženja “Kolubarac” su i humani. Sada već tradicionalna Novogodišnja humanitarna priredba i ove godine biće održana 28. decembra u Centru za kulturu Lazarevac i organizuje se za tri lazarevačke devojčice.

Ritmička gimnastika je graciozan ali težak sport, koji zahteva posvećenost, ljubav i veliko odricanje. Devojčice moraju vredno da rade i dugo vežbaju kako bi postigle dobre rezultate. Ritmička gimnastika ne podrazumeva samo lepe kostime i različite rekvizite, već upornost i sate svakodnevnog vežbanja. Bronzane medalje koje su nedavno osvojile biće im dobar podsterk i vetar u leđa da nastave tako i dalje, a mi smo sigurni da će sa narednih takmičenja doneti još mnogo odličja. Ono što malim gimnastičarkama jedino treba je veća sala za vežbanje a rezultati i uspesi će se se nizati i dalje, u to smo sasvim sigurni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA