BeogradLazarevacVesti

Na konstitutivnoj sednici GO Lazarevac izabrano novo rukovodstvo

Na konstitutivnoj sednici Skupštine GO Lazarevac za predsednika skupštine reizabran je Bojan Sinđelić za koga je glasalo 35 odbornika. Odbornici opozicije, „Kreni Promeni“, „Biramo Lazarevac“ i GG „Mi sanaga naroda“, na samom početku izjasnili su se da neće glasati za izbor predsednika skupštine, a nakon toga i predsednika opštine i članova Veća.  Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Radiša Sinđelić, dok će funkciju sekretara u naredne četiri godine obavljati Dalibor Matijašević. Za njegovog zamenika izglasan je Ivan Ralević. Na drugoj sednici, u novom sazivu, koja je održana nakon konstitutivne, za predsednika opštine izabran je Tomislav Rikanović, dosadašnji zamenik predsednika opštine. Njegov zamenik je Goran Đurović. Saziv Veća GO Lazarevac činiće: Jovana Davidovac, Zoran Živanović, Nenad Živojinović, Nenad Vasić, Aleksandar Dimitrijević, Miloš Mrdović, Vladimir Marjanović, Dragan Davidović i Miodrag Milićević.

Na konstitutivnoj sednici skupštine GO Lazarevac za predsednika Skupštine reizabran je Bojan Sinđelić za koga je glasalo 35 odbornika. Za zamenika predsednika skupštine izabran je Radiša Sinđelić. Funkciju sekretara skupštine u naredne četiri godine obavljaće dosadašnji sekretar Dalibor Matijašević a za njegovog zamenika izglasan je Ivan Ralević. Novi stari predsednik Skupštine Bojan Sinđelić pohvalio je rad odbornika i dodao da misli da će ovaj saziv biti demokratski i korektan i da će naredne skupštine svakako biti konstruktivne i usmerene na rešavanje problema građana.

Bojan Sinđelić, predsednik Skupštine GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik Skupštine GO Lazarevac

Nakon konstitutivne održana je i druga sednica skupštine u novom sazivu na kojoj je 37 odbornika dalo saglasnost da novi predsednik opštine bude Tomislav Rikanović. Funkciju zamenika predsednika GO Lazarevac vršiće Goran Đurović a novi članovi Veća su: Jovana Davidovac, Zoran Živanović, Nenad Živojinović, Nenad Vasić, Aleksandar Dimitrijević, Miloš Mrdović, Vladimir Marjanović, Dragan Davidović i Miodrag Milićević. Novi predsednik, dosadašnji zamenik predsednika opštine Tomislav Rikanović u izjavi za medije rekao je da je pred njim težak posao, da je prethodni predsednik Bojan Stević postavio visoke standarde ali da se iskreno nada da će novi tim koji je predložio već od sutra krenuti da radi na rešavanju problema, ali i nastavku realizacije započetih projekata.

Tomislav Rikanović, predsednik GO Lazarevac i Goran Đurović, zamenik predsednika
Tomislav Rikanović, predsednik GO Lazarevac i Goran Đurović, zamenik predsednika

Odbornici opozicije, odborničkih grupa „Kreni Promeni“, „Biramo Lazarevac“ i GG „Mi snaga naroda“ nisu podršali izbor predsednika skupštine i novog predsednika opštine i  zahtevaju prenos skupštinskih zasedanja.

Dosadašnji predsednik GO Lazarevac Bojan Stević čestitao je novoizabranom rukovodstvu i zamolio opozicione odbornike da podrže predloge novog saziva i da pruže podršku novom rukovodstvu GO Lazarevac.

Na konstitutivnoj sednici izabrani su i članovi stalnih radnih tela, Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i članovi mandatne komisije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA