BeogradLazarevacVesti

Na Vidovdanskoj fijakerijadi prodefilovale 42 zaprege

Udruženje ljubitelja i odgajivača konja “Kolubara“ uz podršku Turističke organizacije i GO Lazarevac organizovalo je u Gradskom parku 16. Vidovdansku fijakerijadu. Organizatori su izrazili zadovoljstvo Fijakerijadom na kojoj su učestvovale 42 zaprege. Pored ljubitelja konja iz naše opštine, učešće su uzeli i gosti iz Ostružnice, Aranđelovca, Šapca i Gornjeg Milanovca. Osim paradnih konja u defileu su učestvovali i sportski kao i radni konji, izjavio je predstavnik udruženja Radovan Blagojević.

Vidovdanska fijakerijada je tradicionalna manifestacija koja se organizuje već 18 godina i sve je više onih koji je posećuju i učestvuju. Ove godine u dvodnevnoj manifestaciji bile su 42 zaprege, a organizatori se nadaju da će sledeća fijakerijada biti još posećenija. Okupljenim građanima, sa ponosom su predstavili svoje najreprezentativnije fijakere i konje.

Predstavnici Udruženja ljubitelja i odgajivača konja zahvalili su se rukovodstvu opštine na podršci. Učesnici fijakerijade izrazili su zadovoljstvo organizacijom manifestacije i posetom građana.

Već dugi niz godina lazarevački odgajivači konja na Vidovdan organizuju defile i takmičenje konjskih zaprega. Ova interesantna manifestacija svakako je redak primer da se stariji sugrađani prisete nekih davnih vremena kada su ovakve pojave bile svakodnevne na ulicama ali i dobra prilika za mališane da se provozaju fijakerima.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA