Na Zlatiboru počeo Sedmi simpozijum Domova zdravlja

U hotelu „Palisad“ na Zlatiboru otvoren je Sedmi simpozijum Domova zdravlja. Organizatori simpozijuma su domovi zdravlja iz Lazarevca, beogradske Palilule i Kragujevca a ovogodišnji domaćin okupljanja zdravstvenih radnika je Dom zdravlja Gornji Milanovac. Preko 70 domova zdravlja i ove godine uzelo je učešće na simpozijumu koji je traje tri dana. Ove godine tema simpozijuma  je gojaznost, dijabetes i insulinska rezistencija.

Dom zdarvlja Lazarevac

Od 31. marta do 02. aprila na Zlatiboru održava se Sedmi simpozijum Domova zdravlja koji je i ove godine okupio veliki broj zdravstvenih radnika a tema simpozijuma je gojaznost, dijabetes i insulinska rezistencija. Idejni tvorci simpozijuma, koji traje već deset godina sa prekidima zbog pandemije korona virusa, su Dom zdravlja Lazarevac, Palilula i kragijevački Dom zdravlja, koji je prošle godine bio domaćin.

Skup medicinara na Zlatiboru

Čast da ove godine bude domaćin simpozijuma pripala je Domu zdravlja Gornji Milanovac a direktor ove ustanove kaže da je ovo godine najmasovniji skup u okviru susreta i da će tokom tri dana 17 eminentnih stručnjaka održati predavanja.

Simpozijum Domova zdravlja na Zlatiboru

Okupljanju medicinskih radnika na Zlatiboru prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski koji je istakao značaj ovakvih skupova i najavio ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu.

Od 158 domova zdravlja koji postoje u našoj zemlji, ovogodišnjem simpozijumu prisustvovalo je preko 70 ustanova a skup je okupio preko 200 učesnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *