Nacionalna služba za zapošljavanje: 39 polaznika dobilo sertifikate za konkurisanje za bespovratna sredstva

Ispostava Lazarevac beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradska opština Lazarevac organizovali su obuku za pokretanje privatnog biznisa „Put do uspešnog preduzetnika“, u velikoj sali GO Lazarevac. Nakon uspešno završene obuke polaznici  su dobili sertifikate koji predstavljaju uslov za konkurisanje za bespovratna sredstva po Programu samozapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje, ali i kod lokalnih samouprava, privrednih komora i sličnih organizacija. Obuku je uspešno prošlo 39 kandidata.

Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“, tokom koje polaznici proveravaju opravdanost svoje poslovne ideje, sagledavaju prednosti i rizike preduzetništva i informišu se o postupku registracije firme, aktuelnim zakonskim propisima, subvencijama i mogućim kreditnim linijama, namenjena je nezaposlenim licima koja nameravaju da pokrenu sopstveni biznis. Predsednik Saveta za preduzetništvo GO Lazarevac Bojan Veljković izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom kandidata koji su aktivno učestvovali u seminaru.

Nakon uspešno završene obuke polaznici su dobili sertifikate koji predstavljaju uslov za konkurisanje za bespovratna sredstva po Programu samozapošljavanja. Svi nezaposleni sugrađani koji su zainteresovani za pokretanje privatnog posla, mogu da se prijave za obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ kod svog savetnika za zapošljavanje u nadležnoj ispostavi NSZ u Lazarevcu, u ulici Кarađorđevoj br. 38.

Pored ove obuke, lazarevačka ispostava beogradske Filijale NSZ i Gradska opština organizovaće 15. marta u opštinskoj sali prezentaciju javnih poziva i konkursa za tekuću godinu, a u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih Programom rada za ovu godinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA