Nagrađeni najbolji recitatori Lazarevca

Opštinsko takmičenje recitatora održano je 8. aprila u Centru za kulturu Lazarevac. Učešće je uzelo 49 učenika u kategorijama mlađi, srednji i stariji uzrast. Prvo mesto u kategoriji mlađi uzrast osvojila je Rada Stanišić, učenica drugog razreda OŠ „Knez Lazar“, najbolja u kategoriji srednjeg uzrasta je Bojana Pavlović, učenica sedmog razreda škole „Vuk Karadžić“ iz Stepojevca. U kategoriji starijeg uzrasta prvoplasirana je Anđela Paunović, učenica četvrtog razreda Gimnazije. Nagrade i diplome najuspešnijima dodeljene su u Modernoj galeriji.

Nagrađeni najbolji recitatori

Učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Lazarevac učestvovali su 8. aprila na opštinskom takmičenju recitatora. Rada Stanišić osvojila je prvo mesto u kategoriji mlađeg uzrasta, dok je prvo mesto u kategoriji srednjeg uzrasta zauzela Bojana Pavlović. Prvo mesto u kategoriji starijeg uzrasta pripalo je Anđeli Paunović. Pobednicama su dodeljene nagrade i diplome u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac.

Nagrađeni recitatori

Rada Stanišić, učenica drugog razreda OŠ “Knez Lazar” predstavila se pesmom “Bliži se, bliži, leto”, Desanke Maksimović i pobedila u mlađoj kategoriji.

U srednoj kategoriji prvo mesto dodeljeno je Bojani Pavlović, učenici sedmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” iz Stepojevca koja se takmičila pesmom “Zaboraviću, mišu” Ane Nikvul.

Puškinova pesma “Tatjanino pismo Onjeginju” donela je Anđeli Paunović, učenici četvrtog razreda Gimnazije u Lazarevcu, prvo mesto u starijoj kategoriji.

Pobednice ovog nadmetanja predstavljaće opštinu Lazarevac na gradskom takmičenju recitatora.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA