Najava programa za februar biblioteke Dimitrije Tucović

Lazarevačka biblioteka u toku ovog meseca pripremila je bogat i sadržajan program za svoje korisnike i sve naše sugrađane. U galeriji biblioteke u toku je postavka 44. grupne izložbe likovnog ateljea “Sezan” a već u četvrtak 7. februara biće predstavljen zbornik književnih radova “Traganje za lepotom”.  “Uspon i pad “prve drugarice” Jugoslavije” istoričarke Ivane Pantelić na programu je 21. februara u svečanoj sali lazarevačke biblioteke, rekla je za RTV GEM Jasmina Ivanković, direktorka ove ustanove.

Zbornik književnih radova Kluba “Dimitrije Tucović” lazarevačkoj čitalačkoj publici biće predstavljen 7. februara. U ovom, trinaestom po redu zborniku, predstavljeno je dvadeset autora, šest pesama za najmlađu čitalačku publiku i tri nagrađene pesme sa poslednjeg Festivala vina. Promocija će biti upriličena u četvrtak u 18 časova, kaže direktorka biblioteke.

„Uspon i pad „prve drugarice“ Jugoslavije“ autorke Ivane Pantelić, lazarevačkoj publici biće promovisana 21. februara. Prateći medije i stav javnosti prema prvoj dami ili prvoj drugarici socijalističke Jugoslavije, autorka analizira transformacije slike o Jovanki Broz u srpskoj javnosti: od komunističke Pepeljuge preko uloge prve dame u jednoj socijalističkoj zemlji. Autorka se ogradila da ovo nije biografija Jovanke Broz, ali može da pomogne da se ona jednom napiše.

U lazarevačkoj biblioteci u toku su i radionice “Zašto moja baba nije išla na fakultet” a u saradnji ove ustanove i nastavnika istorije utvrđuje se položaj žena u 20. veku.

Svi ljubitelji likovne umetnosti u galeriji biblioteke mogu pogledati postavku 44. grupne izložbe polaznika likovnog ateljea “Sezan”. Svoje radove predstavilo je 55 polaznika od učenika prvog razreda do maturanata. Izložba je otvorena sve do 10. februara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA