Nelegalni priključci i neracionalna potrošnja pijaće vode ugrožavaju uredno vodosnabdevanje

Sam početak leta u JPKP „Lazarevac“ obeležio je skok u potrošnji pijaće vode. Iako je dobro poznatno za koje potrebe se koristi pijaća voda, građani se i dalje oglušuju o apele komunalnog preduzeća i gradsku vodu koriste za punjenje bazena, zalivanje travnjaka, voćnjaka… Popunjenost bunara je u ovom trenutku na 75 odsto i snabdevanje vodom je uredno, ali zbog neracionalne potrošnje postoji opasnost da tokom jula i avgusta bude problema u redovnom snabdevanju vodom, kaže Aleksandar Rakić direktor lazarevačkog komunalnog. On napominje da komunalno trpi najveće gubitke na nelegalnim priključcima i krađi vode preko tkzv. „bajpaseva“ i da će biti pokrenuta akcija kako bi se otkrili nelegalni korisnici i oni koji enormno troše pijaću vodu.

Vodovod Lazarevac

Enormna potrošnja pijaće vode zabeležena je na samom početku leta a u lazarevačkom komunalnom ističu da mnogi korisnici pijaću vodu koriste za pranje automobila, zalivanje useva i travnjaka a u takvim situacijama svi treba da znamo da treba da koristimo tehničku vodu. Iako je popunjenost bunara dobra i tu nema većih problema, očekivano je da tokom jula i avgusta potrošnja vode bude još veća pa se samim tim neophodno da vodu koristimo racionalno, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Rakić dodaje da postoje i potrošači koji koriste pijaću vodu ali za tu uslugu ne plačaju račune. Po njegovim rečima postoje usmeni dogovori, konkretno sa meštanima Burov,a kojima je kop odneo bunare, ali da taj problem mora biti rešen na drugi način.

Bunar

Direktor komunalnog apelovao je na potrošače da racionalno troše pijaću vodu i zhavalio se korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze prema JPKP „Lazarevac“.

računi komunalno

Rakić je zamolio sve dužnike koji nisu u mogućnosti da u celosti isplate svoja dugovanja, da dođu u komunalno i naprave dogovor, potpišu repogram i na 24 rate, shodno visini primanja ali i duga, isplate zaostale račune i na taj način izmire svoje obaveze prema ovom preduzeću.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA