Nova najsavremenija audio oprema za lazarevački bioskop

Nova najsavremenija audio oprema kupljena sredstvima dobijenim na prošlogodišnjem konkursu Filmskog centra Srbije postavljena je tokom januara u Centru za kulturu Lazarevac. Pre godinu dana Filmski centar je opredelio sredstva za kupovinu „silver screen“  filmskog platna. Po rečima direktorke Stele Stanišić ovo je važan iskorak, a Lazarevac će nakon kupovine digitalnog projektora koji će biti nabavljen polovinom godine, dobiti opremu za bioskopske projekcije kakvu imaju samo najveći gradovi u Srbiji.

Po drugi put Centar za kulturu Lazarevac dobio je sredstva Filmskog centra Srbije u cilju poboljšanja kvaliteta filmskih projekcija i digitalizacije lazarevačkog bioskopskog sistema. Nakon ”silver screen” filmskog platna ovoga puta nabavljena je audio oprema vredna milion 540 hiljada dinara. Sredstva su dobijena na javnom konkursu Filmskog centra Srbije za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2017. godinu u kategoriji preddigitalizacija i digitalizacija bioskopa.

Kao ustanova kulture od nacionalnog značaja Filmski centar Srbije je na istom konkursu za 2018. godinu odobrio i 5 miliona dinara Centru za kulturu Lazarevac za nabavku digitalnog projektora.

Na konkursu Filmskog centra Srbije za digitalizaciju i preddigitalizaciju, učestvovalo je 26 bioskopa. Sredstva za digitalni projektor lazarevački bioskop je dobio sa obrazloženjem da je Centar za kulturu Lazarevac izuzetno agilni bioskop sa gotovo svakodnevnim filmskim projekcijama, pa Komisija smatra da je nakon kupovine ozvučenja, digitalni projektor logični završetak procesa digitalizacije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA