Nova odluka za ulazak u Grčku tokom praznika

Ukoliko planirate da krenete put Grčke za prvomajske praznike, i dalje vam je potrebno nešto od dokaza da ne predstavljate zdravstvenu pretnju kada je korona virus u pitanju. Kako je objavljeno na stranici Grčka uživo, prema novoj zajedničkoj ministarskoj odluci, sva pravila koja su važila do danas 18. aprila 2022., važiće i do 1. maja do 6 sati ujutru, navodi se na stranici.

To bi značilo da vam je za ulazak potrebno nešto od sledećeg:

  • Dokaz o primljenoj buster dozi bilo kada
  • Dve doze vakcine pri čemu druga nije primljena ranije od 9 meseci pre dolaska
  • Potvrda o preležanom virusu koja nije starija od šest meseci
  • Ukoliko niste vakcinisani i niste preležali virus u opisanom okviru, biće van neophodan antigennski test koji nije stariji od 24 sata ili negativan PCR ne stariji od 72 sata

Ova pravila važe za sve starije od 5 godina i za građane Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, dok turisti iz BiH moraju u svakom slučaju imati test bez obzira na vakcinalni status.

Za ulazak u sve objekte koji mogu zanimati turiste, osim prehrambenih radnji i apoteka, potrebno je imati neki od gore navedenih preduslova. To važi za ulazak u ostale maloprodajne objekte, tržne centre, restorane. Rapid test u ovom slučaju traje 48 sati.

– Oni koji poseduju samo rapid test sa istim mogu sedeti samo u baštama ugostiteljskih objekata, ne i unutra. U muzeje i na arheološka nalazišta ne mogu ući ljudi koji imaju samo rapid test. Deca od 4 do 17 godina mogu raditi samo self test u apotekama, piše na stranici Grčka uživo.

.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA