BeogradLazarevacVesti

Nova skulptura Dušana Rajšića i druženje sa korisnicima Dnevnog boravka

Korisnici Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju družili su se sa akademskim vajarom Dušanom Rajšićem u Modernoj galeriji, gde im je on predstavio svoju novu skulpturu. Rajšić je od recikliranih materijala napravio robota Si Tripija iz filma „Ratovi Zvezda“ a planu mu je da izradi slične skulpture koje će predstaviti na izložbi.

Robot Si Tripio

Korisnici Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju imali su priliku da se druže sa akademskim vajarom Dušanom Rajšićem u Modernoj galeriji. Tom prilikom, Rajšić je svojim posetiocima predstavio najnoviju skulpturu. Čuveni lik iz kultnog filma „Ratovi Zvezda“, robot Si Tripio u potpunosti je izrađen od recikliranih materijala, a na taj način umetnik želi da istakne važnost očuvanje okoline i kreativnog pristupa umetnosti.

Dušan Rajšić je najavio da ima ambiciozne planove za budućnost, jer namerava da izradi niz sličnih skulptura inspirisanih svetom „Ratova Zvezda“.

Ova poseta i susret sa Dušanom Rajšićem predstavljaju dragoceno iskustvo za mlade ljude sa poteškoćama u razvoju, pružajući im priliku da se susretnu sa umetničkim stvaralaštvom i raznolikošću umetničkih izraza.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA