BeogradLazarevacVesti

Novi performans Ivane Ranisavljević biće izveden u Kožuaru

Ivana Ranisavljević u subotu 10. oktobra od 15 časova izvešće performans “Antitelo klana“. Performans na kome umetnica radi više od dve godine, sastoji se iz tri dela. Ivana Ranisavljević je završila likovne akademske studije. Performansom se bavi više od 10 godina. Nedavno je upisala doktorske studije moderne umetnosti i performansa i bila je reperformer tokom izložbe Marine Abramović u Muzeju Savremene umetnosti.

ivana 1Tragedija i misterija ljudske egzistencije samo su neke od tema koje u svom opusu predstavlja Ivana Ranisavljević, performans umetnica iz Lazarevca. Ivana je deset godina svoj talenat, trud, stečeno znanje ali i svoje telo kao objekat izražavanja posvetila performansu. Izložba Marine Abramović bila je samo jedan stepenik u karijeri ove umetnice. Učešće na ovom projektu doprinelo je Ivaninoj odluci da upiše doktorske studije savremene umetnosti i performansa.

ivana 2Svoje stvaralaštvo 2018. godine Ivana Ranisavljević povezuje sa svojim korenima. Na seoskom imanju u Kožuaru, na svojoj dedovini Ivana već dve godine radi na projektu, istražujući matricu porekla i nasleđa. Koliko ono što su naši preci bili utiče na ono što smo mi sada? Kako da prevaziđemo ili zaobiđemo breme koje nosimo kao nasleđe prošlosti?

ivana 3Ivana Ranisavljević će svoj performans “Antitelo klana“ izvesti u subotu 10. oktobra na seoskom imanju u Kožuaru. Performans počinje u 15 časova i završiće se sa zalaskom sunca u 18:30. Kapije ovog seoskog imanja otvorene su za sve koji žele da prisustvuju ovom nesvakidašnjem umetničkom događaju.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA