BeogradLazarevacVesti

Novih 13 traktora uručeno lazarevačkim poljoprivrednicima

Predstavnici GO Lazarevac i Sekreterijata za poljoprivredu Grada Beograda, uručili su ključeve od novih traktora lazarevačkim poljoprivrednicima koji su putem Javnih poziva ostvarili pravo na subvecionisanu nabavku mehanizacije. Nove traktore dobilo je 13 poljoprivrednih gazdinstava koji su dobili po milion dinara subvencije za nabavku nove mehanizacije. Dodeli ključeva prisustvovao je predsednik GO Lazarevac sa saradnicima i Savo Pavičić, sekretar Sekreterijata za poljoprivredu Grada Beograda. Ove godine 80 gazdinstava iz Lazarevca ostvarilo je podsticaje koje je Grad Beograd dodeljivao iz različitih oblasti poljoprivrede.

Traktori uručenja ključeva

Ove godine zahvaljujući nepovratnim sredstvima koje je Grad Beograd opredelio za nabavku mehanizacije, 13 lazarevačkih poljoprivrednika je dobilo po milion dinara za kupovinu novih traktora. Ključeve im je ispred stare hale SRC „Kolubara“ uručio predsednik opštine Bojan Stević i napomenuo da su lazarevački poljoprivrednici, njih 150, ove godine dobili subvencije iz raznih oblasti poljoprivrede, zahvaljujući dobroj saradnji GO Lazarevac, Grada Beograda i Ministarstva poljoprivrede.

Traktori za poljoprivrednike

Pored nabavke novih traktora, Grad Beograd je u ovoj godini subvencionisao čak 80 domaćinstava u GO Lazarevac, a sredstva su ostavrena u oblasti stočarstva, pčelarstva, ratarstva, voćarstva i mehanizacije, rekao je ovom prilikom Savo Pavičič, sekretar Sekreterijata za poljoprivredu Grada Beograda.

Traktori subvencije

Zahvaljujući dobrom radu Kancelarije za poljoprivredu GO Lazarevac, značajan broj naših poljoprivrednika ostvario je podsticaje u raznim oblastima poljoprivrede. Među njima su i Milan Marinković i Nikola Jovanović, koji su na ovaj način obnovili svoju mehanizaciju.

I u narednoj godini GO Lazarevac, kao i Grad Beograd, potrudiće se da dodatan novac iz budžeta izdvoje za razvoj poljoprivrede i nove podsticaje, a u planu je i organizovanje tribina za poljoprivrednike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA