BeogradLazarevacVesti

Novo dostavno vozilo za potrebe narodne kuhinje Crvenog krsta

Crveni krst Lazarevac dobio je donaciju, kombi vozilo za potrebe prevoza i distribucije obroka narodne kuhinje. Dostavno vozilo poklon je ambasade SR Nemačke, Help organizacije i GO Lazarevac. Crveni krst dugi niz godina imao je problem sa dotrajalim vozilom a ova izuzetno važna donacija doprineće boljem radu same kuhinje. Primopredaja kombi vozila obavljena je kod Rudarske česme a ključeve su i ime Help organizacije i ambasade SR Nemačke uručile njena ekselencija Anke Konrad i Aleksandra Brkić predsedniku GO Lazarevac Bojanu Steviću i predstavnicima Crvenog krsta Srbije i Lazarevca.

Uručenje kombi vozila

Zahvaljujući dobroj saradnji koju Crveni krst neguje godinama unazad sa predstavnicima organizacije Help, ali i ambasadom SR Nemačke u Srbiji, kao i GO Lazarevac, lazarevačka organizacija Crvenog krsta dobila je dostavni kombi za potrebe narodne kuhinje.

Nakon posete Crvenom krstu i  predstavljanja planova i ciljeva ove humanitarne organizacije, predstavnici ambasade, organizacije Help i GO Lazarevac prisustvovali su u Glavnoj ulici primopredaji dostavnog kombija.

Njena ekselencija, ambasadorka SR Nemačke u Srbiji Anke Konrad, zahvalila je svima koji su učestvovali u nabavci vozila i dodala da je najmanji udeo imala ambasada ali da su veliko zalaganje pružili upravo volonteri Crvenog krsta i oragnizacije Help.

Poseta Crvenom krstu

Predsednik opštine Bojan Stević zahvalio se predstavnicima Crvenog krsta na nesebičnoj pomoći koju ppužaju našim sugrađanima, ali i Help organizaciji i ambasadi Nemačke na zaista vrednoj donaciji. On je dodao da skoro svakodnevno oko 600 korisnika dobija tople obroke zahvaljujući radu nardone kuhinje pri Crvenom krstu.

Organizacija Help i Crveni krst prvu saradnju imali su tokom poplava 2014. godine a od tada do danas razvili su prijateljski odnos. Tu su da jedni drugima pruže podršku kada god je potrebna a današnji povod našeg okupljanja je lep i nadam se da će ovo vozilo služiti kako zaposlenima u Crvenom krstu, tako i svim korisnicima, rekla je u obraćanju medijima Aleksandra Brkić, direktorka HELP-a u Srbiji.

Izuzetna je čast što smo danas u Lazarevcu i za nas je Lazarevac danas centar humanosti, rekao je ovom prilikom Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije. Dodao je da će Crveni krst donirati 200 litara dizel goriva za ovo dostavno vozilo i napomenuo da je misija ove organizacije da svima pruža pomoć.

Predstavnici opštine

Zoran Gavrilović, sekretar lazarevačkog Crvenog krsta zahvalio se svima na donaciji i dodao da je ovom donacijom rešen višegodinji probelm dostave hrane korisnicima narodne kuhinje.

Nakon primopredaje vozila, ambasadorka je sa svojim saradnicima posetila GO Lazarevac i razgovarala sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima o budućoj saradnji i planovima za ulaganje u opštinu Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Novo dostavno vozilo za potrebe narodne kuhinje Crvenog krsta

  • AKO SU NEMCI POKLONILI VOZILO ZAPALITE TO ODMA !!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA