BeogradLazarevacVesti

Novogodišnje jelke iz Rasadnika Baroševac čuvari prirode

Rasadnik Baroševac preduzeća “Kolubara Usluge“ i ove godine ima bogatu ponudu novogodišnjih jelki. U zavisnosti od visine, bujnosti i vrste za najlepše novogodišnje drvo potrebno je izdvojiti od 1200 do 1400 dinara. U ponudi su smrča, Pančićeva omorika, bodljikava smrča i domaća jela. Kupovinom novogodišnjih jelki iz ovog rasadnika čuvate šume. Svaka jelka gaji se specijalno za praznike i to čak sedam godina. Još uvek nije kasno da izaberete najlepšu sadnicu i to na dve lokacije, u rasadniku u Baroševcu ali i na prodajnom mestu u ulici Kolubarski trg broj 8 u Lazarevcu.

RASADNIK 2Novogodišnja jelka deo je svakog doma, dekoracija bez koje se praznici ne mogu ni zamisliti. Rasadnik u Baroševcu je mesto gde većina onih koji se opredele za prirodnu jelku izaberu svoje drvo. U ponudi su različite vrste i veličine, ali je najzastupljenija smrča prosečne visine od 1, 5 metara.

RASADNIK 2Želja većine koji kupe jelku u busenu je da i nakon novogodišnjih praznika drvo zadrži svoju svežinu i bujnost, ali i da dugo godina nakon toga krasi dvorište. Potražili smo savet, kako negovati četinare u kućnim uslovima.

RASADNIK 3Saznali smo i tajnu uzgoja novogodišnjih četinara. Sve sadnice se najpre gaje jednu ili dve godine u čašama, zatim se sade u zemlju i neophodna im je brižljiva nega. Tek nakon sedam godina sadnice su spremne da nekom ulepšaju praznike. Na ovaj način se vodi briga o šumskom ekosistemu. Odlukom da kupite baš jelku u busenu ne samo da ćete spasiti neko stablo i sačuvati mu vrh, već ćete ukoliko se stablo primi godinama uživati u njegovoj lepoti i bujnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA