BeogradLazarevacVestiZanimljivosti

Obeležavanje Kineske nove godine danas u 17 časova

U Srbiji će narednih dana biti održane tri manifestacije u okviru obeležavanja Kineske nove godine. Obeležavanje Kineske nove godine – godine tigra počeće danas na Savskoj promenadi ispred Galerije „Belgrade“ gde će u 17 časova biti organizovan vatromet.
Foto: Goran Srdanov
Foto: Goran Srdanov

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, obeležavanje Kineske nove godine – godine tigra počeće u danas, 31. januara na Savskoj promenadi ispred Galerije „Belgrade“ gde će u 17 časova, odnosno u ponoć po pekinškom vremenu, biti organizovan vatromet.

Manifestaciji će prisustvovati ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kao i predstavnici ambasade Kine u Beogradu i Instituta za Pojas i put.

Foto: Goran Srdanov
Foto: Goran Srdanov

Od danas će na toj lokakciji, kao i u Limanskom parku u Novom Sadu, biti postavljena izložba kineskih svetlećih lampiona koje su kreirali umetnici iz provincije Sičuan a manifestacija pod nazivom Kineski festival svetla, trajaće do 13. februara.

Proslava Kineske nove godine odvija se pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, Grada Beograda i Grada Novog Sada, uz podršku ambasade Kine i Instituta za Pojas i put.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA