Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Pod sloganom ‘’I ja se borim’’, NURDOR je i ove godine povodom 15. februara Svetskog dana dece obolele od raka organizovao humanitarne skupove u više od 30 gradova širom Srbije. Aktivisti NURDOR-a su organizovali skup i na prostoru STOP SHOP-a u Lazarevcu, a sredstva se prikupljaju za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.

NURDOR se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću, kao i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice. Ova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara. Na štandu, uz donatorsku kutiju bio je izložen i standardni promotivni materijal i liciderski kolačići, brošure i knjige. Manifestaciju je podržao veći broj Udruženja iz Lazarevca.

U okviru programa, sa platoa Stop Shop-a u znak podrške i solidarnosti sa decom obolelom od raka, ali i u znak sećanja na mališane koji nisu uspeli da se izbore sa tom zloćudnom bolešću pušteni su zeleni baloni.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja i kroz udruženje prošlo je više od 1500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest, izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a preko 1000, posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA