Obrenovčani više od 24 časa bez grejanja: angažovani svi resursi za pokretanje kapaciteta u TENT-u

Obrenovčani više od 24 časa bez grejanja.

Zbog problema u dopremi uglja, zaustavljanja pojedinih blokova na TENT A I TENT B i obustavljanja grejanja u Obrenovcu, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović zajedno sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem danas je obišla TENT A.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je prilikom obilaska Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu da je trenutno 30% ukupnog kapaciteta elektroenergetskog sistema van pogona, ali da će se tokom dana taj procenat smanjivati i da se u naredna dva dana očekuje stabilizacija situacije.

Mihajlovićeva je izjavila da država čini sve da pomogne da pogoni u TENT nastave da rade, a da se pokrenu oni koji su imali problema sa dopremanjem uglja.

 

„Sinoć smo na radnoj grupi dogovorili hitnu isporuku dodatnih količina mazuta kako bismo što pre pokrenuli blokove u TENT-u koji su van pogona zbog zastoja u dopremanju uglja. Uz veliko zalaganje svih u Ministarstvu i Vladi obezbedili smo u toku noći 50 cisterni mazuta i isporuke se nastavljaju. Hvala i NIS-u na efikasnosti i „Beogradskim elektranama“ na obezbeđenim autocisternama, kao i „Putevima Srbije“, koji su čistili put do Obrenovca, hvala policiji koja je obezbedila pratnju za konvoje cisterni“, rekla je ona.

Milorad Grčić, direktor EPS-a, rekao je da ekipe EPS-a neprestano rade na otklanjanju problema.

 

„Problemi koje imamo su juče nastali zbog snega i mraza i zastoja u bunkerima. Problemi su nastali jer trenutno imamo ugalj najgoreg mogućeg kvaliteta. Čistimo bunkere i nadamo se da već nešto posle podneva krene stabilizacija situacije“, rekao je on.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Obrenovčani više od 24 časa bez grejanja: angažovani svi resursi za pokretanje kapaciteta u TENT-u

  • 13. decembra 2021. at 15:08
    Permalink

    Zašto mazut nije nabavljen na vreme? Dali je moguće da su oni rezervoari za mazut prazni?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA