BeogradLazarevacVesti

“Obrok od srca“ sutra ispred Rudarske česme

“Obrok od srca“ je naziv humanitarne manifestacije koja se organizuje na inicijativu naših sugrađanki  Ane Marije Živanović, Dajane Raškaj i udruženja građana “Ujedinjeni za Lazarevac“. Manifestacija će biti održana 12. januara od 10 do 12 časova kod Rudarske česme. Ovu inicijativu su podržali brojni sponzori. To su pre svega picerije pekare i ugostiteljski objekti.

ujedinjeni 1Manifestacija “Obrok od srca“ nastala je sa idejom da praznike učini lepšim, obraduju one koji nisu u mogućnosti da sebi obezbede bogatu trpezu, počaste svoje sugrađane  ali i ispune srca onima koji  žele da svoje lepe , porodične trenutke upotpune humanošću.  Ana Marija Živanović i Dejana Raškaj pokrenule su inicijativu koju je podržalo udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“. Ovoj humanoj akciji priključili su se brojni sponzori ali i građani Lazarevca. Dogovoreno je da se manifestacija održi  12. januara između 10 i 12 časova kod Rudarske česme.

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ će uzeti učešće u prikupljanju obroka. Svi koji to žele mogu se priključiti ovoj akciji i donirati svoje specijalitete ili poslastice po kojima su poznati.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koju podržava udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“. Reč je o velikim i kontinuiranim akcijama dobrovoljnog prikupljanja krvi, akciji “Čep za hendikep“,kao i akciji prikupljanja neophodnog novca za lečenje onih koji se bore sa najtežim bolestima.

Planirano je da manifestacija “Obrok od srca“ preraste u tradicionalnu. Sva hrana koja ostane nakon manifestacije biće isporučena socijalno najugroženijim porodicima. Poseban poziv upućen je korisnicima Narodne kuhinje, zbog kojih se između ostalog i organizuje ovaj događaj.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA