Očekuje nas značajno povećanje snežnog pokrivača

Pad temperature i obilnije snežne padavine. Napadaće novih 10 do 20 centimetara snega. Zato će u većem delu zemlje na snazi biti narandžasto meteo upozorenje. Nešto manje padavina samo u Vojvodini. Najviša dnevna temperatura od -3 do 1 stepen.

10.01.2019. Četvrtak Oblačno sa snegom. U većini krajeva (osim na severu) očekuju se obilne snežne padavine i značajnije povećanja visine snežnog pokrivača (od 10 do 20 cm), a u planinskim predelima stvaranje snežnih nanosa Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura -5 do -1, a najviša od -3 do 1 stepen. Upozorenje: Povećanje snežnog pokrivača ≥ 10cm za 12h, verovatnoća 90%

11.01.2019. Petak Oblačno, ujutru i pre podne mestimično sa snegom. Od sredine dana prvo na jugu i jugozapadu, a zatim i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura -6 do -1, a najviša od -1 do 3 stepena. Upozorenje: Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA