Od Beograda do Lazarevca BG vozom za 63 minuta

Prvom kompozicijom kojom u skladu sa redom vožnje otvorena nova linija BG voza Lazarevac – Beograd, na železničku stanicu u Lazarevac stigao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić sa saradnicima, kao i predsednik opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović koji se Vesiću priključio na stanici u Barajevu, opštini koja takođe dobija direktnu vezu sa centrom Beograda. Vesića su na železničkoj stanici sa brojnim građanima sačekali državni sekretar Bojan Stević i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima. Vesić je istakao da jedna kompozicija BG voza menja šest zglobnih autobusa i dodao da je obezbeđena kružna autobuska linija između železničke i autobuske stanice, kao i da su linije u sistemu Bus plusa.

Kako je i najavljeno od 15. decembra BG voz je uveo dve nove linije Lazarevc-Ovča-Lazarevac i Lazarevac-Resnik-Lazarevac, a prema rečima Gorana Vesića od danas je od centra grada do Lazaravca BG vozom potrebno 63 minuta. Putovanje od centra Lazarevca do Vukovog spomenika će trajati tačno 63 minuta, a od centra Lazarevca do BAS-ove stanice se putuje 80 minuta pod uslovom da nije saobraćajni špic. Obezbedili smo šest polazaka dnevno radnim danima, vikendom četiri polaska, a uvedene su i dve nove linije, Lazarevc–Ovča–Lazarevac i Lazarevac–Resnik–Lazarevac– rekao je Vesić.

On je dodao je da će BG voz radnim danima polaziti iz Lazarevca u 6:08, 7:49, 11:08, 14:00, 16:50 i 18:40 časova, a ka Lazarevcu u 4:47, 6:30, 7:50, 12:30, 14:50 i 17:40 časova.

Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je zahvalio zameniku gradonačelnika zbog uvođenja nove linije BG voza i istakao da su inicijativu da se ovede ova linija pokrenule opštine Lazarevac i Barajevo na zahtev građana.

Na zahtev građana, predsenik opštine Barajevo i ja smo pokrenuli inicijativu da se uvede ova linija. Građani Lazarevca su na ovaj način jednako tretirani kao i građani centralnih gradskih opština – dodao je on.

Ističući značaj ove linije, predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je izrazio uverenje da je ovo korak napred ka cilju da Barajevo i Lazarevac više ne budu kraj Beograda, već njegov početak.

Slobodan Adamović, predsednik opštine Barajevo
Slobodan Adamović, predsednik opštine Barajevo

Veliki dan za stanovnike opština Barajevo i Lazarevac. Mnogo će doprineti žiteljima dveju opština. Nadam se da ćemo konačno realizovati i onu našu ideju da Barajevo i Lazarevac ne budu kraj Beograda već njegov početak. Bez velikog angažmana zamenika gradonačelnika ovo ne bi bilo moguće realizovati – rekao je Adamović.

Kako je ovom prilikom rečeno planovi za širenje linija BG voza su veoma ambiciozni, jer će ova laka železnica raditi nezavisno od metroa ali će jednog dana činiti jedinstven sistem. Sledeća linija, koja podrazumeva i gradnju pruge, biće Makiš-Rakovica-Karaburma dužine 14 kilometara, a onda sledi izgradnja linije od Novog Beograda prema Surčinu koja će biti produžena do Obrenovca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Od Beograda do Lazarevca BG vozom za 63 minuta

 • 16. decembra 2019. at 12:24
  Permalink

  Kakva je ovo zajebancija da izvinete na izrazu za 63 minuta??? U kojoj to zemlji molim vas? Jutros sam putovao istim tim vozom u 6:08 polazak,krenuo je u 6:20 a stigao na Pančevački most u 7:50. Trebalo bi da vas bude sramota s vasim vozovima i obavestenjima koji nemajuveze s vezom. Kompletna vlast i ljudi koji su povezani s ovim stvarima bi trebali ozbiljno ali OZBILJNO da se zapitaju kakve mentalne probleme imaju. Toliko od mene…

  Srdačan pozdrav

  1
  1
  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA